Tere!
Minu nimi on Koit Uustalu. Olen kokk, toiduentusiast ja koolitaja, kelle eesmärk on pakkuda inimestele toiduelamusi, mis viivad mõtted hetkeks muust maailmast eemale. Pärit olen Kundast, kus minu armastus kokakunsti vastu sai alguse juba lapsepõlves. Eeskujuks oli vanaisa – kunagine allveelaeva kokk ja Kundas hinnatud kalasuitsutaja. Meie kodus valitses alati toidutegemise melu, kus iga roog oli isetehtud ja oma olemuselt tänapäeva mõistes gurmee.
Teised minust:
https://flavoursofestonia.com/2021/08/11/maa-uus-sool-viis-kohustuslikku-restorani/
https://flavoursofestonia.com/klubi/gmp-patisserie-toob-prantsusmaa-tartusse/
https://flavoursofestonia.com/2018/08/31/gmp-puhajarve-restoran-kutsub-peakoka-poole/
https://foodfilmfestival.ee/isutekitajad/2021/heliampsud-koit-uustalu
Minu nimi on Koit Uustalu. Olen kokk, toiduentusiast ja koolitaja, kelle eesmärk on pakkuda inimestele toiduelamusi, mis viivad mõtted hetkeks muust maailmast eemale. Pärit olen Kundast, kus minu armastus kokakunsti vastu sai alguse juba lapsepõlves. Eeskujuks oli vanaisa – kunagine allveelaeva kokk ja Kundas hinnatud kalasuitsutaja. Meie kodus valitses alati toidutegemise melu, kus iga roog oli isetehtud ja oma olemuselt tänapäeva mõistes gurmee.
Elu viis mind Tallinna, kus algas minu kokandusteekond. Usun, et suur tahtmine on kokaks saamise juures kõige olulisem – kõik muu järgneb sellele loomulikult. Mind on alati ajendanud soov õppida ja areneda. Kui võimalused puudusid, lõin need ise – nii viisid mind praktikad Prantsusmaale, Itaaliasse ja Taani, kus sain oma teadmisi ja oskusi veelgi lihvida.
Peakokana alustasin varakult, mis võimaldas kogeda nii edu kui ka väljakutseid. Minu teekond sai alguse restoranides Novell ja Nero, liikus läbi Eesti esimese tänavatoiduauto Armastus, rahu ja hea toit ning jõudis lõpuks restoranini Neikid ja Eesti esimese tänavatoidurestorani Foodie Allen.
Pärast kogemuste ja õppetundide omandamist sai minu kireks Eesti köök. Koduks sai Pühajärve, kus juhtisin GMP Pühajärve restorani. Hiljem lisandusid GMP Patisserie Tartus ja Villa Friedheim Haapsalus. Tänu pühendumusele on kõik restoranid pälvinud tunnustust, sealhulgas GMP Pühajärve restoran, mis on aastaid olnud Lõuna-Eesti parim.
Lisaks restoranidele olen pühendunud toidukoolitustele, õhtusöökidele ja restoranide nõustamisele, aidates edendada Eesti kokandust. Olen esinenud mitmes saates, nagu „Ringvaade“ ja „Terevisioon“ ning hiljuti olnud kohtunik saates „Minu emps on kõvem kokk kui sinu ema“. Lisaks olen aktiivne Eesti kokanduse arendamisel – kuulun Eesti Peakokkade Ühenduse juhatusse ja olen Eesti kokkade olümpiameeskonna liige.
Täna paiknen peamiselt pealinnas, kuid rändan üle Eesti, et tuua inimesteni toiduelamusi.
Peakokana alustasin varakult, mis võimaldas kogeda nii edu kui ka väljakutseid. Minu teekond sai alguse restoranides Novell ja Nero, liikus läbi Eesti esimese tänavatoiduauto Armastus, rahu ja hea toit ning jõudis lõpuks restoranini Neikid ja Eesti esimese tänavatoidurestorani Foodie Allen.
Pärast kogemuste ja õppetundide omandamist sai minu kireks Eesti köök. Koduks sai Pühajärve, kus juhtisin GMP Pühajärve restorani. Hiljem lisandusid GMP Patisserie Tartus ja Villa Friedheim Haapsalus. Tänu pühendumusele on kõik restoranid pälvinud tunnustust, sealhulgas GMP Pühajärve restoran, mis on aastaid olnud Lõuna-Eesti parim.
Lisaks restoranidele olen pühendunud toidukoolitustele, õhtusöökidele ja restoranide nõustamisele, aidates edendada Eesti kokandust. Olen esinenud mitmes saates, nagu „Ringvaade“ ja „Terevisioon“ ning hiljuti olnud kohtunik saates „Minu emps on kõvem kokk kui sinu ema“. Lisaks olen aktiivne Eesti kokanduse arendamisel – kuulun Eesti Peakokkade Ühenduse juhatusse ja olen Eesti kokkade olümpiameeskonna liige.
Täna paiknen peamiselt pealinnas, kuid rändan üle Eesti, et tuua inimesteni toiduelamusi.
Teised minust:
https://flavoursofestonia.com/2021/08/11/maa-uus-sool-viis-kohustuslikku-restorani/
https://flavoursofestonia.com/klubi/gmp-patisserie-toob-prantsusmaa-tartusse/
https://flavoursofestonia.com/2018/08/31/gmp-puhajarve-restoran-kutsub-peakoka-poole/
https://foodfilmfestival.ee/isutekitajad/2021/heliampsud-koit-uustalu